Šri Lanka viza – najpogostejša vprašanja glede vize za Šri Lanko

Šri Lanka viza – najpogostejša vprašanja glede vize za Šri Lanko

Šri Lanka viza – vse več potnikov želi obiskati Šri Lanko. Za potovanje na Šrilanko potrebujemo vizo.

Šrilanka je v obliki solzice in leži jugovzhodno od Indije, zato to prelepo deželo tudi imenujejo solza Indije. Leži v Indijskem oceanu in jo od Indije deli le Adamov most (majhne sipine in otočki).

Šri Lanka viza – Za obisk Šri Lanke potrebujemo vizo oziroma ETA

Najpogostejša vprašanja glede vize za slovenske državljane, za obisk Šri Lanke

Ali za potovanje na Šri Lanko potrebujemo vizo?

DA, od 01.01.2012 slovenski državljani za vstop na Šri Lanko potrebujemo vizo/ETA.

Kje vse si lahko uredimo vizo za Šri Lanko?

Za turistično ali poslovno potovanje, ki traja do 30 dni, si vizo lahko uredimo preko uradne spletne strani Sri Lanka Electronic Travel Authorization sistem ali jo pridobimo na letališču v Colombu, ob vstopu v državo.

Svetujemo vam, da si vizo uredite predhodno in se tako znebite odvečnih skrbi. Zakaj predhodno?

Nekatere letalske družbe bodo od vas ob prijavi na let (check inu) zahtevale potrdilo (ETA APPROVAL NOTICE). To pomeni, da je viza urejen predhodno. Ko jim boste začeli razlagati, da je še nimate, vendar pa si jo boste priskrbeli na letališču v Colombu, lahko začnejo komplicirati. V najslabšem primeru vam lahko zavrnejo vkrcanje na letalo, v najboljšem primeru pa boste izgubili kar nekaj živcev:)).

V primeru, da se na Šri Lanko odpravljate za dlje časa, da nameravate na Šri Lanki delati ali se tja začasno/stalno preseliti, vam priporočamo, da se glede vize obrnete na Veleposlaništvo demokratične socialistične republike Šri Lanke na Dunaju, ki je v takšnih primerih odgovorno za slovenske državljane.

Kolilo časa traja postopek pridobitve vize za Šri Lanko?

Ko imamo kupljeno letalsko vozovnico (v online obrazec je potrebno vpisati nekatere podatke z letalske vozovnice), obiščemo spletno stran Sri Lanka Electronic Travel Authorization sistem. Pripravimo si potni list in kreditno kartico. Za izpolnitev online obrazca potrebujemo največ 5 minut. Ko bomo zaključili delo z obrazcem in plačali s kreditno kartico, bomo na elektronski naslov, ki smo ga vnesli v online obrazec prejeli potrdilo YOUR ETA APPLICATION TO VISIT SRI LANKA HAS BEEN RECEIVED in REFERENCE NUMBER.

Najkasneje v roku 24 ur (ponavadi prej) bomo dobili nov email z ETA APPROVAL NOTICE. To potrdilo si natisnemo in ga shranimo zraven potnega lista, da ga imamo pri roki ob prijavi na let. Kasneje ga bomo morali predložite še na letališču v Colombu ob vstopu v državo. V potni list bomo prejeli štempiljko.

Kateri dokumenti so potrebni za pridobitev vize za Šri Lanko?

Za pridobitev vize za Šri Lanko potrebujemo potni list, veljaven še vsaj 6 mesecev od dneva vstopa na Šri Lanko in letalsko vozovnico. Če imamo že izbrane hotel, je dobro, če jih vpišemo v obrazec. Potrebujemo tudi veljavno kreditno kartico, s katero plačamo vizo/ETA. Ne potrebujemo fotografije.

Koliko stane viza za Šri Lanko?

Cena turistične vize za dvakratni vstop na Šri Lanko za obdobje do 30 dni je 35,00 USD.

Cena poslovne vize za večkratni vstop na Šri Lanko za obdobje do 30 dni je 40,00 USD.

*cene vize veljajo na dan objave članka

V primeru zapletov z oddanim obrazcem (approval notice ne dobimo v 24 urah, smo narobe vpisali številko potnega lista oziroma katere druge potrebne podatke, se obrnemo direktno na izdajatelja ETA.

Video o tem kako pridobiti vizo za Šri Lanko, si lahko ogledate tudi spodaj:

V kolikor vas zanimajo organizirana potovanja na Šri Lanko vas vabimo, da obiščete našo spletno stran ali nas pokličete in z veseljem vam pripravimo UGODNO ponudbo!

Čarobna potovanja z ODPELJI.SE

© 2016 - 2018 Turistična agencija ODPELJI.SE vse pravice pridržane. | Piškotki
Izdelava spletnih strani